Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ



  •          ΤΟ ΣΥΧΝΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ : ΜΥΘΟΣ
         Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ενδεδειγμένη συχνότητα για το λούσιμο των μαλλιών, καθώς αυτό εξαρτάται από τη δομή της τρίχας των μαλλιών, το χτένισμά σας και τον τρόπο ζωής σας (π.χ. πόσο συχνά πηγαίνετε στο γυμναστήριο, το κλίμα στην περιοχή που ζείτε, κ.λπ.). Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα μαλλιά σας καθαρά και προστατευμένα από τη φθορά, επομένως η χρήση του σωστού σαμπουάν και conditioner είναι βασικός παράγοντας που εξασφαλίζει ότι τα μαλλιά σας έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά λούζεστε. Εάν, για παράδειγμα, έχετε βαμμένα μαλλιά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα απαλό σαμπουάν και στη συνέχεια ένα conditioner, το οποίο παρέχει σημαντική προστασία για τα εύθραυστα, βαμμένα μαλλιά. Τα σύγχρονα προϊόντα περιποίησης μαλλιών έχουν κατάλληλες συνθέσεις που βελτιώνουν πραγματικά την κατάσταση της τρίχας, ακόμη και με καθημερινή χρήση, ώστε εάν χρειάζεστε να λούζεστε συχνά, να μην προκαλείτε φθορά στα μαλλιά σας.

  •          ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ : ΑΛΗΘΕΙΑ
         Παρόλο που το βάψιμο των μαλλιών σπάνια σχετίζεται με την απώλειά τους, η διαδικασία της βαφής προκαλεί πράγματι κάποια φθορά στα μαλλιά. Οι χημικές ουσίες που περιέχουν οι βαφές μαλλιών μπορεί να προκαλέσουν την απομάκρυνση της επιφάνειας της στοιβάδας-F (F-layer - το φυσικό προστατευτικό στρώμα λιπιδίων που παρέχει στην τρίχα την φυσική της λάμψη και προστασία από τη φθορά), με αποτέλεσμα τα βαμμένα μαλλιά να είναι περισσότερο επιρρεπή στο σπάσιμο. Η χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών με σύνθεση σχεδιασμένη για βαμμένα μαλλιά, θα βοηθήσει σημαντικά στην αποκατάσταση της αντοχής των μαλλιών σας ενάντια στη φθορά, ενώ θα κάνει τα μαλλιά σας λαμπερά και ευκολοχτένιστα. Επιπλέον, οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των βαφών φέρνουν στην αγορά βαφές μαλλιών (για χρήση στο σπίτι) με λιγότερες αρνητικές συνέπειες για τα μαλλιά, επομένως δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε την απώλεια μαλλιών που προκαλείται από το σπάσιμο της τρίχας.Οι εταιρείες APIVITA,KORRES και SANT'ANGELICA διαθέτουν βαφές δερματολογικά ελεγμένες που σέβονται το τριχωτό της κεφαλής.Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

  •          ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΥΘΟΣ
         Το βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει την απώλεια των τριχών που ήταν ήδη έτοιμες να πέσουν, αλλά δεν θα αυξήσει την πιθανότητα τριχόπτωσης. Το υπερβολικό βούρτσισμα των μαλλιών είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται, απλά εξαιτίας του κινδύνου φθοράς των μαλλιών, όχι λόγω της αύξησης του κινδύνου της τριχόπτωσης. Εάν τα μαλλιά σας είναι μπλεγμένα ή έχουν κόμπους, ξεκινήστε να βουρτσίζετε από το κάτω μέρος, ώστε να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση στο στέλεχος της τρίχας. Επιπλέον μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, καθώς τότε είναι περισσότερο επιρρεπή στη φθορά. Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορείτε με αχτένιστα μαλλιά, επειδή φοβάστε την απώλεια τους. Το τυπικό καθημερινό βούρτσισμα δεν θα επιταχύνει την απώλειά τους από την επιδερμίδα του κεφαλιού.

  •          ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ CONDITIONER ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΛΟΥΖΕΣΤΕ : ΑΛΗΘΕΙΑ
        Η χρήση conditioner προσφέρει πολλά οφέλη, όπως ότι προστατεύει από το σπάσιμο και μπλέξιμο της τρίχας, ενώ παράλληλα βοηθάει στη δημιουργία απαλών και λείων μαλλιών. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε conditioner στα μαλλιά σας, τα μαλακτικά συστατικά του λειαίνουν την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας, προσφέροντας απαλά μαλλιά που δείχνουν υγιή. Για να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τα οφέλη, χρησιμοποιήστε ένα conditioner που είναι κατάλληλο για τον ξεχωριστό τύπο μαλλιών σας και αποφύγετε το βούρτσισμα των μαλλιών σας όταν είναι βρεγμένα.Εξιδεικευμένα conditioner για κάθε τύπο μαλλιών μπορείτε να βρείτε εδώ.

  •          ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Η/ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΥΚΝΑ : ΜΥΘΟΣ
         Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την ανάπτυξη των μαλλιών. Ένας από αυτούς λέει ότι το κούρεμα των μαλλιών θα τα βοηθήσει να μακρύνουν πιο γρήγορα ή να γίνουν πιο πυκνά. Αυτός ο μύθος σχετίζεται με το γεγονός ότι τα μαλλιά, όταν κουρευτούν και αποκτήσουν ένα καλό σχήμα, έχουν την τάση να δείχνουν πιο υγιή από τα μαλλιά χωρίς σχήμα ή/και με σπασμένες άκρες. Μπορείτε να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας κάποιο προϊόν styling που χαρίζει όγκο, ενώ ένα καλό κούρεμα μπορεί πάντοτε να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μαλλιά που φαίνεται ότι έχουν όγκο. Ωστόσο, το κούρεμα των μαλλιών σας δεν θα τα κάνει να μακρύνουν πιο γρήγορα ή να γίνουν πιο πυκνά, καθώς τα μαλλιά έχουν έναν φυσικό, βιολογικά καθορισμένο, ρυθμό ανάπτυξης και δομή. Επομένως, αυτός είναι ένας ακόμη μύθος για την ανάπτυξη των μαλλιών.Η εταιρεία PANTENE πρωτοπορεί με ένα εξιδεικευμένο προιόν : AGE DEFY ADVANCED THICKENING TREATMENT το οποίο ενισχύει την πυκνότητα κάθε τρίχας.Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

  •          Ο ΗΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ : ΑΛΗΘΕΙΑ
         Οποιοσδήποτε έχει μείνει μερικές ημέρες στην παραλία μπορεί να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι τα μαλλιά, ειδικότερα τα ανοιχτόχρωμα, τείνουν να γίνονται πιο ανοιχτά και να αναπτύσσουν μια "ηλιόφωτη" εμφάνιση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ακτίνες UV αποδεδειγμένα αλλοιώνουν τις χρωστικές ουσίες των μαλλιών, μέσω τις λευκαντικής τους δράσης, η οποία οδηγεί στο άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών. Τα πραγματικά νέα είναι ότι οι ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια της πρωτεΐνης των τριχών, κάτι που αποτελεί μια μορφή φθοράς και ότι η λεύκανση των μαλλιών στον ήλιο μπορεί να τα ξηράνει. Για αυτό, όταν σχεδιάζετε να μείνετε για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο, καλό είναι να φοράτε κάποιο καπέλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter