Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σας αρέσουν οι ξηροί καρποί ;

Σας αρέσουν οι ξηροί καρποί και ειδικά τα αμύγδαλα ;




Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Διαιτολόγων, η κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων την ημέρα, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης των κορεσμένων λιπαρών και στην αύξηση της κατανάλωσης των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες και συμβάλλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων. Από έρευνες, έχει φανεί ότι μια χούφτα αμύγδαλα παρέχει 35% της συνιστώμενης ημερησίας πρόσληψης σε βιταμίνη Ε.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκο και παλμιτελαϊκό οξύ τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς λιπιδαιμικού προφίλ. Συγκεκριμένα, τα παρόντα λιπαρά οξέα επάγουν τη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης και την αύξηση της «καλής» HDL χοληστερόλης, συμβάλλοντας στην προστασία της καρδιάς και των αγγείων.

Εάν πειστήκατε για τα οφέλη βάλτε στην καθημερινό σας διαιτολόγιο τα αμύγδαλα. Σε μικρή ποσότητα στα ενδιάμεσα γεύματα αποτελεί μια καλή και χορταστική επιλογή.

Χαρά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter