Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Περπατώ όσο μπορώ



Το περπάτημα είναι ιδανική μορφή άσκησης, επειδή μπορεί να ταιριάζει στην καθημερινή σας ρουτίνα, έχει μικρό αριθμό τραυματισμών και μπορεί να το απολαύσουν όλες οι ηλικίες. Βελτιώνει το ρυθμό της καρδιάς σας, βοηθάει να χάσετε βάρος, φτιάχνει την γραμμή σας και βοηθάει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, μια μελέτη  μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ έχει επιβεβαιώσει, ότι ακόμα και n μέτρια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από καρδιοπάθειες, καρκίνο και πολλές άλλες διαταραχές.

Σκεφτείτε πως να εκμεταλλευτείτε  κάθε ευκαιρία για ένα γρήγορο περπάτημα που παρουσιάζεται στη διάρκεια της ημέρας. Μερικές φορές μπορείτε να πάτε με τα πόδια στην δουλειά αντί με το αυτοκίνητο ή τη συγκοινωνία. Ή μπορείτε να πάτε με τα πόδια στο σταθμό του τρένου σας. Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι, πηγαίνετε τα παιδιά σας με τα πόδια στο σχολείο.

Ειδικότερα αυτοί που θέλουν να χάσουν κιλά θα πρέπει να ξέρουν ότι το περπάτημαδύο φορές την ημέρα, από 15-30΄ τη φορά θα κάνει, θαύματα. Όταν μάλιστα το καθιερώσετε και στη συνέχεια περπατάτε με γρήγορο ρυθμό και συντονισμένες κινήσεις ποδιών-χεριών, τότε θα αυξήσετε περισσότερο την ταχύτητα του μεταβολισμού σου και θα κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter