Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την ομορφιά ...


Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την ομορφιά ... 


Το κάπνισμα δεν επιβαρύνει μόνο την υγεία σας αλλά και την ομορφιά σας! Η γκρίζα απόχρωση στο δέρμα, λόγω της νικοτίνης και των χημικών, η έντονη κακοσμία του στόματος, η κακοσμία στα χέρια, τα κίτρινισμένα νύχια, τα μαλλιά και τα ρούχα, η ουλίτιδα αλλά και η πρόωρη γήρανση είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα του τσιγάρου στην εμφάνισή σας.

«Με 4.500 επιβλαβείς χημικές ουσίες σε κάθε τσιγάρο, κάθε φορά που εισπνέει και εκπνέει κανείς τον καπνό, γερνάει το σώμα, το πρόσωπο, τα δόντια και το δέρμα του», λέει κατηγορηματικά ο δρ Πήτερ Σέλμπι, διευθυντής της Κλινικής Εξάρτησης στη Νικοτίνη του Κέντρου Εθισμού & Ψυχικής Υγείας του Τορόντο.

Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στις ρυτίδες, στην υγεία του δέρματος και στην ανθεκτικότητά του, πρωτοπαρατηρήθηκαν την δεκαετία του ’60. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, οι επιστήμονες έχουν βρει πολλά για το πώς ακριβώς δρουν οι χημικές του ουσίες στον οργανισμό για να οδηγήσουν στην πρόωρη γήρανση και στην εμφάνιση του επονομαζόμενου προσωπείου του καπνιστή.

Η βασική συμβουλή είναι να κόψετε το κάπνισμα όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μέχρι τότε μπορείτε τουλάχιστον να ακολουθήσετε κάποια βήματα που θα μειώσουν το αντιαισθητικό αποτέλεσμα: Πιείτε πολύ νερό για να τονώσετε τον αφυδατωμένο σας οργανισμό, καταναλώστε πολλά εσπεριδοειδή και ενισχύστε τον επίσης με βιταμίνη С. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter