ΕΞΥΠΝΗ και ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Φαρμακείο της Χαράς

ΑΣΚΗΣΗ και ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Το Φαρμακείο της Χαράς

TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ

Το Φαρμακείο της Χαράς

ΠΡΟΪΟΝΤΑ και ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ E-SHOP ΜΑΣ

Το Φαρμακείο της Χαράς

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ




















Μάστιγα αποτελούν για τις γυναίκες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ευαίσθητη περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Γυναικολόγων μια στις τρεις ταλαιπωρείται από φαγούρα εσωτερικά ή εξωτερικά καθώς και από δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις εξαιτίας  διαφόρων φλεγμονών  των γεννητικών οργάνων.Βασικές παθήσεις που μπορούν να ταλαιπωρήσουν μια γυναίκα έιναι οι εξής:

1.     Μυκητιασική κολπίτιδα – Καντιντίαση: ταλαιπωρεί τις περισσότερες  γυναίκες, συνηθέστερα την περίοδο του καλοκαιριού, με την εμφάνιση χαρακτηριστικών παχύρευστων λευκωπών εκκριμάτων που συνοδεύονται από  κνησμό, καύσο & ερεθισμό.
Κατά κύριο λόγο, οι μυκητιασικές κολπίτιδες οφείλονται στην υπερανάπτυξη ενός είδους μύκητα, της Candida albicans, ο οποίος υπάρχει φυσιολογικά και συνυπάρχει αρμονικά με τους άλλους μικροοργανισμούς (κυρίως γαλακτοβάκιλοι),αποτελώντας έτσι την φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου, προστατευτικό φραγμό και γραμμή άμυνας για την διατήρηση της υγείας του κόλπου.
Η μεταβολή του πληθυσμού  των γαλακτοβάκιλων έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του pH (της οξύτητας δηλαδή του κόλπου),τη μείωση της παραγωγής υπεροξειδίου του υδρογόνου που δρα ανασταλτικά της ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών και τη δημιουργία συνθηκών, κατάλληλων για τον πολλαπλασιασμό αναερόβιων μικροοργανισμών και ειδών Candida.
Πολλοί παράγοντες μπορούν να μειώσουν των πληθυσμό των γαλακτοβάκιλων και να διαταράξουν την ευαίσθητη ισορροπία που υπάρχει μεταξύ των μικροοργανισμών της κολπικής χλωρίδας οδηγώντας σε υπέρμετρη ανάπτυξη των μυκήτων.Μερικοί από αυτούς είναι:οι αυξημένες θερμοκρασίες και η υγρασία που παρατηρούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η παραμονή με βρεγμένο μαγιό, τα στενά συνθετικά εσώρουχα & τζιν, η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, η λήψη αντιβιοτικών, η χρήση αντισυλληπτικών κ.α. ακόμα και το καθημερινό stress.

Ορθή πρακτική αποτελεί η φροντίδα για τη διατήρηση των γαλακτοβάκιλων σε επαρκείς πληθυσμούς με τη χρήση προβιοτικών προϊόντων που αποκαθιστούν άμεσα αυτούς τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μειώνουν τη πιθανότητα δημιουργίας  ευνοϊκού για την ανάπτυξη των μυκήτων περιβάλλοντος.


2.     Κολπική ξηρότητα: αίσθημα της φαγούρας, του καψίματος και του ερεθισμού στον κόλπο τους, χωρίς την ταυτόχρονη παρατήρηση υπερεκκρίσεων που θα οδηγούσαν στη σκέψη κάποιας τοπικής λοίμωξης ενώ η πραγματοποίηση της σεξουαλικής επαφής αποδεικνύεται ως μία οδυνηρή & επίπονη πράξη την περίοδο εκείνη.
Οι μεταβολές των γυναικείων ορμονών, των οιστρογόνων, είναι η κύρια αιτία εμφάνισης της κολπικής ξηρότητας σε όλες τις ηλικίες και τις περιόδους της ζωής κάθε γυναίκας. Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η εμμηνόπαυση, η λήψη κάποιων φαρμάκων, η ακτινοβόληση, κάποιες νόσοι αλλά ακόμα και η έντονη σωματική άσκηση και το καθημερινό stress οδηγούν πολύ συχνά στην εμφάνιση της κολπικής ξηρότητας εξαιτίας της μεταβολής των επιπέδων οιστρογόνων που προκαλούν.

Η επιλογή προϊόντων που δρουν χωρίς τη χρήση ορμονών και φαρμακευτικών ουσιών τα οποία ενυδατώνουν τον κολπικό βλεννογόνο και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της ξηρότητας φαίνεται να είναι η πιο ασφαλής επιλογή για τη γυναίκα κάθε ηλικίας.

3.     Κολπίτιδα: κνησμός, αίσθηση καψίματος, ερεθισμός και αυξημένες εκκρίσεις που πολλές φορές είναι δύσοσμες 
Πέρα από την ανάπτυξη κάποιου παθογόνου μικροοργανισμού στο εσωτερικό του κόλπου, κολπίτιδα μπορεί να προκληθεί και από άλλα αίτια. Έτσι η ατροφική κολπίτιδα που εμφανίζεται κυρίως κατά την εμμηνόπαυση οφείλεται στη μείωση της συγκέντρωσης των οιστρογόνων ενώ η άτυπη κολπίτιδα είναι μια μη ειδικής αιτιολογίας κολπίτιδα. Επίσης η χρήση σπερματοκτόνων αλοιφών, κολπικών υπόθετων, προφυλακτικών και γενικότερα προϊόντων με ερεθιστικούς παράγοντες μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργική κολπίτιδα.
Η πρωταρχική αιτία που οδήγησε σε κολπίτιδα ή το αποτέλεσμα της είναι η διαταραχή της φυσιολογικής κολπικής χλωρίδας. Δηλαδή η μείωση του πληθυσμού των ωφέλιμων μικροοργανισμών και κυρίως των γαλακτοβάκιλων που υπάρχουν φυσιολογικά στον κόλπο καθώς και σε άλλες περιοχές του σώματός μας (εντερική και στοματική κοιλότητα καθώς και στο δέρμα) και έχουν ως κύριο ρόλο την προσφορά φυσικής προστασίας έναντι διαφόρων παθογόνων μικροβίων.



Η επαναφορά και τη διατήρησή των γαλακτοβάκιλων σε επαρκείς πληθυσμούς με τη χρήση προβιοτικών προϊόντων τα οποία προσφέρουν έτοιμους τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς φαίνεται να είναι ιδανική & αναγκαία.


Αντιμετωπίστε κάθε ενόχληση της ευαίσθητης περιοχής με προιόντα EVA.Θα τα βρείτε εδώ.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ



  •          ΤΟ ΣΥΧΝΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ : ΜΥΘΟΣ
         Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ενδεδειγμένη συχνότητα για το λούσιμο των μαλλιών, καθώς αυτό εξαρτάται από τη δομή της τρίχας των μαλλιών, το χτένισμά σας και τον τρόπο ζωής σας (π.χ. πόσο συχνά πηγαίνετε στο γυμναστήριο, το κλίμα στην περιοχή που ζείτε, κ.λπ.). Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα μαλλιά σας καθαρά και προστατευμένα από τη φθορά, επομένως η χρήση του σωστού σαμπουάν και conditioner είναι βασικός παράγοντας που εξασφαλίζει ότι τα μαλλιά σας έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά λούζεστε. Εάν, για παράδειγμα, έχετε βαμμένα μαλλιά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα απαλό σαμπουάν και στη συνέχεια ένα conditioner, το οποίο παρέχει σημαντική προστασία για τα εύθραυστα, βαμμένα μαλλιά. Τα σύγχρονα προϊόντα περιποίησης μαλλιών έχουν κατάλληλες συνθέσεις που βελτιώνουν πραγματικά την κατάσταση της τρίχας, ακόμη και με καθημερινή χρήση, ώστε εάν χρειάζεστε να λούζεστε συχνά, να μην προκαλείτε φθορά στα μαλλιά σας.

  •          ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ : ΑΛΗΘΕΙΑ
         Παρόλο που το βάψιμο των μαλλιών σπάνια σχετίζεται με την απώλειά τους, η διαδικασία της βαφής προκαλεί πράγματι κάποια φθορά στα μαλλιά. Οι χημικές ουσίες που περιέχουν οι βαφές μαλλιών μπορεί να προκαλέσουν την απομάκρυνση της επιφάνειας της στοιβάδας-F (F-layer - το φυσικό προστατευτικό στρώμα λιπιδίων που παρέχει στην τρίχα την φυσική της λάμψη και προστασία από τη φθορά), με αποτέλεσμα τα βαμμένα μαλλιά να είναι περισσότερο επιρρεπή στο σπάσιμο. Η χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών με σύνθεση σχεδιασμένη για βαμμένα μαλλιά, θα βοηθήσει σημαντικά στην αποκατάσταση της αντοχής των μαλλιών σας ενάντια στη φθορά, ενώ θα κάνει τα μαλλιά σας λαμπερά και ευκολοχτένιστα. Επιπλέον, οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των βαφών φέρνουν στην αγορά βαφές μαλλιών (για χρήση στο σπίτι) με λιγότερες αρνητικές συνέπειες για τα μαλλιά, επομένως δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε την απώλεια μαλλιών που προκαλείται από το σπάσιμο της τρίχας.Οι εταιρείες APIVITA,KORRES και SANT'ANGELICA διαθέτουν βαφές δερματολογικά ελεγμένες που σέβονται το τριχωτό της κεφαλής.Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

  •          ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΥΘΟΣ
         Το βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει την απώλεια των τριχών που ήταν ήδη έτοιμες να πέσουν, αλλά δεν θα αυξήσει την πιθανότητα τριχόπτωσης. Το υπερβολικό βούρτσισμα των μαλλιών είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται, απλά εξαιτίας του κινδύνου φθοράς των μαλλιών, όχι λόγω της αύξησης του κινδύνου της τριχόπτωσης. Εάν τα μαλλιά σας είναι μπλεγμένα ή έχουν κόμπους, ξεκινήστε να βουρτσίζετε από το κάτω μέρος, ώστε να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση στο στέλεχος της τρίχας. Επιπλέον μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, καθώς τότε είναι περισσότερο επιρρεπή στη φθορά. Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορείτε με αχτένιστα μαλλιά, επειδή φοβάστε την απώλεια τους. Το τυπικό καθημερινό βούρτσισμα δεν θα επιταχύνει την απώλειά τους από την επιδερμίδα του κεφαλιού.

  •          ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ CONDITIONER ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΛΟΥΖΕΣΤΕ : ΑΛΗΘΕΙΑ
        Η χρήση conditioner προσφέρει πολλά οφέλη, όπως ότι προστατεύει από το σπάσιμο και μπλέξιμο της τρίχας, ενώ παράλληλα βοηθάει στη δημιουργία απαλών και λείων μαλλιών. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε conditioner στα μαλλιά σας, τα μαλακτικά συστατικά του λειαίνουν την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας, προσφέροντας απαλά μαλλιά που δείχνουν υγιή. Για να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τα οφέλη, χρησιμοποιήστε ένα conditioner που είναι κατάλληλο για τον ξεχωριστό τύπο μαλλιών σας και αποφύγετε το βούρτσισμα των μαλλιών σας όταν είναι βρεγμένα.Εξιδεικευμένα conditioner για κάθε τύπο μαλλιών μπορείτε να βρείτε εδώ.

  •          ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Η/ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΥΚΝΑ : ΜΥΘΟΣ
         Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με την ανάπτυξη των μαλλιών. Ένας από αυτούς λέει ότι το κούρεμα των μαλλιών θα τα βοηθήσει να μακρύνουν πιο γρήγορα ή να γίνουν πιο πυκνά. Αυτός ο μύθος σχετίζεται με το γεγονός ότι τα μαλλιά, όταν κουρευτούν και αποκτήσουν ένα καλό σχήμα, έχουν την τάση να δείχνουν πιο υγιή από τα μαλλιά χωρίς σχήμα ή/και με σπασμένες άκρες. Μπορείτε να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας κάποιο προϊόν styling που χαρίζει όγκο, ενώ ένα καλό κούρεμα μπορεί πάντοτε να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μαλλιά που φαίνεται ότι έχουν όγκο. Ωστόσο, το κούρεμα των μαλλιών σας δεν θα τα κάνει να μακρύνουν πιο γρήγορα ή να γίνουν πιο πυκνά, καθώς τα μαλλιά έχουν έναν φυσικό, βιολογικά καθορισμένο, ρυθμό ανάπτυξης και δομή. Επομένως, αυτός είναι ένας ακόμη μύθος για την ανάπτυξη των μαλλιών.Η εταιρεία PANTENE πρωτοπορεί με ένα εξιδεικευμένο προιόν : AGE DEFY ADVANCED THICKENING TREATMENT το οποίο ενισχύει την πυκνότητα κάθε τρίχας.Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

  •          Ο ΗΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ : ΑΛΗΘΕΙΑ
         Οποιοσδήποτε έχει μείνει μερικές ημέρες στην παραλία μπορεί να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι τα μαλλιά, ειδικότερα τα ανοιχτόχρωμα, τείνουν να γίνονται πιο ανοιχτά και να αναπτύσσουν μια "ηλιόφωτη" εμφάνιση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ακτίνες UV αποδεδειγμένα αλλοιώνουν τις χρωστικές ουσίες των μαλλιών, μέσω τις λευκαντικής τους δράσης, η οποία οδηγεί στο άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών. Τα πραγματικά νέα είναι ότι οι ακτίνες UV μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια της πρωτεΐνης των τριχών, κάτι που αποτελεί μια μορφή φθοράς και ότι η λεύκανση των μαλλιών στον ήλιο μπορεί να τα ξηράνει. Για αυτό, όταν σχεδιάζετε να μείνετε για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο, καλό είναι να φοράτε κάποιο καπέλο.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ















     Η Οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ), επίσης γνωστή ως εκφυλιστική αρθρίτιδα ή εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων είναι μια ομάδα μηχανικών ανωμαλιών που συνεπάγονται υποβάθμιση της αρθρώσεως, συμπεριλαμβανομένων του αρθρικού χόνδρου και υποχόνδριου οστού

    Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οστεοαρθρίτιδα εκδηλώνεται στις αρθρώσεις που «σηκώνουν» το περισσότερο βάρος, δηλαδή τα γόνατα, οι μηροί και η σπονδυλική στήλη. Επίσης εμφανίζεται κυρίως στα δάκτυλα, τον αντίχειρα, τον αυχένα και το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού. Οι υπόλοιπες αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος σπάνια επηρεάζονται, εκτός εάν έχει προϋπάρξει κάποιος τραυματισμός.

    Σύμφωνα με το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών, το 13% και πλέον των ενηλίκων στη χώρα μας πάσχει από οστεοαρθρίτιδα. Η οστεοαρθρίτιδα χαρακτηρίζεται ως ασθένεια της τρίτης ηλικίας, αν και μπορεί να εμφανισθεί και σε νεότερες ηλικίες, εφόσον ο αρθρικός χόνδρος τραυματισθεί ή δεχθεί έντονες ασύμμετρες φορτίσεις.

Διαχείριση του τρόπου ζωής και της διατροφής στην Οστεοαρθρίτιδα:

Διατηρήστε φυσιολογικό σωματικό βάρος 

     Το επιπλέον σωματικό λίπος αυξάνει τα επίπεδα της φλεγμονής, προκαλώντας μεγαλύτερο πόνο στις αρθρώσεις. Το βάρος, πέρα από την ηλικία, επιβαρύνει τον αρθρικό χόνδρο , με αποτέλεσμα την πρόωρη εμφάνιση οστεοαρθρικών αλλοιώσεων.


Αλλάξτε τα λιπαρά σας 

    Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα και στις επεξεργασμένες τροφές, μπορούν να αυξήσουν τον πόνο και τη φλεγμονή στο σώμα.
     Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είναι ουδέτερα λίπη και δεν προδιαθέτουν ή επιδεινώνουν την προϋπάρχουσα φλεγμονή.Επιλέξτε ελαιόλαδο, μαργαρίνες από ελαιόλαδο και έλαια από μίγματα λαχανικών πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
    Ψάρια με σκούρο χρώμα, όπως η σαρδέλα, το σκουμπρί, η ρέγκα, ο τόνος, ο σολομός, ο ξιφίας είναι πλούσια σε ιχθυέλαια (ω-3 πολυακόρεστα). Τα ιχθυέλαια μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, μειώνοντας τόσο τον πόνο όσο και τον μακροχρόνιο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα. 2 με 3 μερίδες την εβδομάδα δίνουν το μέγιστο όφελος για την υγεία. 


Γλυκοζαμίνη , Χονδροϊτίνη & MSM: Ο σύμμαχος των αρθρώσεων

    Γλυκοζαμίνη : Η γλυκοζαμίνη είναι ένα αμινοξύ που παράγεται από τον οργανισμό (ενδογενώς) και βρίσκεται σε αφθονία κυρίως στους χόνδρους και στο αρθρικό υγρό. Είναι ουσία απαραίτητη για την παραγωγή του συνδετικού ιστού στον οργανισμό. Είναι υπεύθυνη για την κινητοποίηση της παρασκευής ουσιών που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, αλλά και για τη διαδικασία επιδιόρθωσής τους.Επίσης, η γλυκοζαμίνη έχει ένα επιπλέον ρόλο που είναι η ικανότητά της στο να αναστέλλει τη δράση των ενζύμων που καταστρέφουν το χόνδρο, όπως είναι η κολλαγενάση και η φωσφολιπάση Α2.Άνθρωποι με αλλεργία στα ψάρια πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση της γλυκοζαμίνης.

    Χονδροϊτίνη : Η Χονδροϊτίνη είναι ένας πολυσακχαρίτης και αποτελεί συστατικό του συνδετικού ιστού.Βρίσκεται σε μικρή ποσότητα στον κερατοειδή του οφθαλμού και στους εμβρυϊκούς χόνδρους.Αποτελεί κύριο δομικό υλικό των χόνδρων των οστών και των λοιπών στοιχείων του συνδετικού ιστού.Η χονδροϊτίνη παράγεται από χόνδρο καρχαρία.

      MSM (methyl sulfonyl methane ή dimethyl sulfone) : περιέχει τα παράγωγα θείου και τα μεθύλια που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία των συνδετικών ιστών, όπως οι τένοντες και οι χόνδροι.



Στην αγορά είναι διαθέσιμα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν τον συνδυασμό γλυκοζαμίνης και χονδροιτίνης καθώς και MSM (methyl sulfonyl methane ή dimethyl sulfone) για την καλύτερη αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας.Μερικά από αυτά τα συμπληρώματα μπορείτε να βρέιτε εδώ:




  

     

     


Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

5 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ




















1. Βάλτε περισσότερη κίνηση στη ζωή σας


Τα σπορ, βοηθούν στο χάσιμο λίπους. Κινηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε και θα αποκτήσετε ένα λεπτό σώμα
30 λεπτά περπάτημα την ημέρα + 1 με 2 ώρες άθλησης / εβδομάδα.
Η τόνωση του μυϊκού ιστού θα κάνει τους γλουτούς και τους μηρούς σας να φαίνονται πιο λείοι και αδύνατοι.
Εξήντα μέρες είναι αρκετές για να δεέτε βελτίωση στο σώμα σας.

2. Να τρέφεστε υγιεινά, την κατάλληλη στιγμή


Η χρονοδιατροφή, σας επιτρέπει να κρατήσετε το σώμα σας λεπτό και σφριγηλό χωρίς δίαιτα. Απλά χρειάζεται να τρώτε τις σωστές τροφές την κατάλληλη στιγμή. Λιπαρά στο πρωινό, σταθερά και πρωτεϊνικά στο γεύμα, ζάχαρη στα ενδιάμεσα γεύματα κι ένα ελαφρύ δείπνο. Και πρέπει να συγκρατήσετε ένα πράγμα : Ποτέ ζάχαρη στο τέλος του γεύματος.

Να τρώτε φρούτα στα ενδιάμεσα γεύματα και γενικά να αποφεύγετε τα γρήγορα σάκχαρα (καραμέλες, άσπρη ζάχαρη, μαρμελάδα…)
Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή για εγγυημένα αποτελέσματα, που σημαίνει πολλά φρούτα και λαχανικά, κρέας και ψάρι. 
Θα πρέπει, επίσης, να ελαττώσετε το αλάτι στο φαγητό σας.

3. Να πίνετε νερό


Είναι απαραίτητη η κατανάλωση 1,5 με 2 λίτρα νερό τη μέρα για να αποφεύγετε την κατακράτηση υγρών.

4. Να κάνετε τακτικά μασάζ


Το ήπιο μασάζ συχνά με τη βοήθεια αιθέριων ελαίων, όταν γίνεται συστηματικά, δηλαδή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και στην πρόληψή της. Ιδιαίτερα το λεμφικό μασάζ που γίνεται με τα χέρια ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, χάρη στην οποία διασπάται ο λιπωδης ιστός – και διευκολύνει την αποβολή των τοξινών. 


Η Apivita πρωτοπορεί με ένα δραστικό μείγμα 10 αιθερίων ελαίων (λεμόνι, αγριοκυπάρισσο, δενδρολίβανο, περγαμόντο, μοσχολέμονο, πεύκο, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, κυπαρίσσι και τζίντζερ) το οποίο βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, αποτοξινώνει και αναζωογοννεί το σώμα.Χρησιμοποιήστε το λάδι καθημερινά, σε καθαρή επιδερμίδα με κυκλικές κινήσεις μασάζ για μερικά λεπτά. 
Μπορείτε να το βρείτε εδώ.






5. Εφαρμόστε εξιδεικευμένα προιόντα αδυνατίσματος



Μια καινοτομία στο αδυνάτισμα προσφέρει η εταιρεία Elancyl με το προιόν CELLU SLIM.

Ένα επαναστατικό προϊόν που συνδυάζει Kεκρόπια + Kαφεΐνη,


2 ενεργά συστατικά που μπορούν να διώξουν όλα τα είδη λιπών, ακόμα και των πιο ανθεκτικών.

Η κυτταρίτιδα είναι μια αλλοίωση των υποδόριων ιστών συνέπεια της υπερβολικής συγκέντρωσης λιπών, 
στην καρδιά των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα το δέρμα αποκτά ανάγλυφη όψη.

Στην καρδιά των λιποκυττάρων συσσωρεύονται 
λίπη διαφόρων μεγεθών:

  • Τα ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ (TG), είναι τα πιο ανθεκτικά (μακρο-λίπη), γιατί είναι εγκατεστημένα απομακρύνονται δύσκολα και αποτελούν την αιτία της επίμονης κυτταρίτιδας
  • Τα ΔΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ (DG), είναι 
    τα μόρια της ενδιάμεσης αποθήκευσης
  • Τα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ (ALG), είναι η μόνη μορφή μικρο-λιπών που απομακρύνονται από το λιποκύτταρο

ΚΕΚΡΟΠΙΑ : Διασπά τα λίπη-->Μετατρέπει τα Τριγλυκερίδια (ΤG) σε Διγλυκερίδια (DG)

ΚΑΦΕΙΝΗ : Καίει τα λίπη-->Μετατρέπει τα Διγλυκερίδια (DG) σε Ελεύθερα Λιπαρά Οξέα (ALG)

Μπορείτε να το βρείτε σε διπλή συσκευασία εδώ.

















Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ




       Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φύκι του γλυκού νερού με εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Το 1967 η spirulina ανακυρήχθηκε ως “η εξαιρετική πηγή διατροφής του μέλλοντος”, απο την Διεθνή Ένωση Μικροβιολόγων.
      Η σπιρουλίνα περιέχει περίπου 60% πρωτείνη. Η πρωτείνη της σπιρουλίνας περιέχει όλα τα αμινοξέα, αλλά σε μειωμένες ποσότητες από αυτές του αυγού, κρέατος και του γάλατος.
      Η σπιρουλίνα παράγει θρεπτικές ουσίες με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και του διοξειδίου του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Περιέχει πρωτεΐνες (50 - 70%), λιπίδια (5 - 7%), σάκχαρα (15 - 25%), βιταμίνες (Β1, Β5 και Β6), ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Επίσης περιέχει Σίδηρο, Βιταμίνη Ε, β-καροτένιο, αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και χλωροφύλλη.
      Πιο αναλυτικά :
             Αμινοξέα : βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και ενισχύουν το μυϊκό  ιστό
             Αντιοξειδωτικά : εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση
             Γ-λινολεϊκό οξύ (CLA) : συμβάλλει στην ελάττωση της υψηλής χοληστερόλης και στον                       έλεγχο του σωματικού βάρους
•             Φυκοκυανίνη: υποστηρίζει την αποτοξινωτική δράση ήπατος και νεφρών
             Χλωροφύλλη: διεγείρει τη λειτουργία του εντέρου και του ήπατος,συμβάλλει στην                  απομάκρυνση των τοξινών.

       Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και ως τροφή, δεν είναι καθόλου τοξική. Είναι, επίσης, πηγή βιταμίνης Ε. Περιέχει σε υψηλές ποσότητες και β-καροτίνη (προβιταμίνη Α) σε τέσσερις διαφορετικές μοριακές μορφές σε ένα φυσικά σχηματισμένο χημικό σύμπλεγμα.
       Βασικό όφελος:
       Η σπιρουλίνα, όπως έχει αποδειχτεί, βοηθάει την πέψη και προωθεί τις εντερικές λειτουργίες, αυξάνοντας συγχρόνως την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών των υπόλοιπων τροφών. Μας ενισχύει επίσης με ποικίλα ωφέλιμα συστατικά και υπό αυτό το πρίσμα συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων διατροφικών ελλείψεων και επομένως στη θρέψη και τη διατήρηση του οργανισμού μας σε καλή λειτουργική κατάσταση.H σπιρουλίνα αποτελεί σύμμαχος στη δίαιτα καθώς η κατανάλωσή της μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του οργανισμού σε περιόδους μη ισορροπημένης διατροφής, μειωμένης λήψης τροφής και περικοπής θερμίδων, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια δίαιτας για απώλεια βάρους. Επιπλέον, σε κάποια άτομα πιθανώς συμβάλλει στη χαλιναγώγηση της πείνας, όταν αυτή οφείλεται σε μείωση της κυτταρικής ενέργειας από έλλειψη ουσιωδών θρεπτικών συστατικών.

      Πότε δεν συνιστάται η κατανάλωσή της:
   Σε άτομα που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο, όπως για παράδειγμα φαινυλκετονουρία, δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη. Λόγω του ότι η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε αμινοξέα, καλό θα είναι να την αποφύγουν.
   Αυτοί που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα όπως λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ο.κ., θα πρέπει επίσης να αποφύγουν τη λήψη της, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, λόγω του ότι τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 Οι γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν ξεκινήσουν τη λήψη σπίρουλίνας.

Σκευάσματα της σπιρουλίνας μπορείτε να δείτε εδώ.




s


Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ






Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια,φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος με υφέσεις και εξάρσεις. Ο όρος «Ατοπία» προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει «αυτό που δεν περιορίζεται σε μία μόνο περιοχή». Ενώ ο όρος «έκζεμα» χρησιμοποιείται από μερικούς, από το «εκ – ζέω» που σημαίνει «αυτό που φουσκώνει στο βράσιμο» και περιγράφει την κατάσταση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από ξηρότητα, κνησμό, ερυθρότητα και φλεγμονή του δέρματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατοπική δερματίτιδα προσβάλλει το 10% - 15% των νεογέννητων, γεγονός που την κάνει την πιο συχνή χρόνια παιδική πάθηση.
Ο πρώτος χαρακτηρισμός που μας έρχεται στο μυαλό αντικρίζοντας ένα βρεφικό δέρμα είναι ότι είναι ευαίσθητο. Πιο αναλυτικά το βρεφικό δέρμα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:
·         Η κεράτινη στοιβάδα του δέρματος είναι λεπτότερη των ενηλίκων.
·         Αποτελεί κατάλληλο έδαφος για τη δημιουργία φλεγμονών.
·         Περιέχει περισσότερο νερό και έχει την ικανότητα να απορροφά αλλά και να χάνει περισσότερο νερό σε σχέση με το ενήλικο δέρμα. 
·         Παρουσιάζει αυξημένη ευθραυστότητα.
  • Το ζεστό νερό προκαλεί υπεραιμία και επιδεινώνει τη δερματίτιδα, γι' αυτό είναι καλύτερατο νερό του μπάνιου να έχει τη θερμοκρασία του σώματος.
  • Επειδή το νερό προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα, συνίσταται η προσθήκη στο νερό του μπάνιου υδρόφιλου λαδιού και η χρήση ελαιώδους σαπουνιού.
  • Το δέρμα πρέπει να διατηρείται μαλακό με συχνή επάλειψη υδατικής κρέμας ή αλοιφής. Στο δέρμα μας υπάρχει ένα φιλμ από λίπος που σαν μανδύας το προστατεύει από το περιβάλλον, ο επιδερμιδικός φραγμός. Όταν το δέρμα είναι ξηρό, αυτό σημαίνει ότι ο επιδερμιδικός φραγμός δεν είναι ακέραιος με αποτέλεσμα να επιτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού και να ξηραίνεται το δέρμα. Παράλληλα όμως επιτρέπει και την είσοδο ερεθιστικών ουσιών από το περιβάλλον στο δέρμα. Η επάλειψη λοιπόν με υδατική κρέμα ενισχύει ή διορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό.
  • Σημειώνεται ότι υδατική κρέμα μπαίνει στο γερό δέρμα για πρόληψη του εκζέματος και όχι στο δέρμα που ήδη έχει κοκκινίλες.
  • Τα νύχια πρέπει να κόβονται συχνά.
  • Τα ρούχα πρέπει να είναι βαμβακερά. Τα μάλλινα, τα νάιλον, τα συνθετικά ερεθίζουν το δέρμα του ατοπικού παιδιού.
  • Τα ρούχα να πλένονται σε πλυντήριο, που γίνεται τέλειο ξέβγαλμα, και να μην προστίθεται μαλακτικό.
  • Το δωμάτιο του παιδιού πρέπει να είναι λιτό, χωρίς μικροαντικείμενα, χνουδωτά παιχνίδια και φλοκάτες, να καθαρίζεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με ηλεκτρική σκούπα και να αερίζεται καλά. Η σκόνη με τα ακάρεα δρουν ερεθιστικά όχι μόνο στο δέρμα αλλά και στο αναπνευστικό σύστημα του παιδιού.
  • Οι τροφές που περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές πρέπει να αποφεύγονται.
·         
       Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια σειρά από μελέτες που έχουν ασχοληθεί με την προγεννητική και μεταγεννητική χορήγηση προβιοτικών σε έγκυες γυναίκες και τη σχέση της με την εμφάνιση βρεφικής ατοπικής δερματίτιδας/εκζέματος. Η χορήγηση προβιοτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού φαίνεται να είναι μια ασφαλής παρέμβαση για τις έγκυες γυναίκες με προσωπικό ή οικογενειακό ατοπικό ιστορικό. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία από 6 δημοσιευμένες μελέτες έδειξαν ότι προσφέρει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό τρόπο για την ενίσχυση της ανοσοπροστατευτικής δράσης του θηλασμού και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ατοπικού εκζέματος κατά τα 2 πρώτα χρόνια της ζωής. Τα παρόντα στοιχεία μελετών υποστηρίζουν περισσότερο τη χρήση προβιοτικών για την πρόληψη του ατοπικού εκζέματος και λιγότερο για τη θεραπεία, για την οποία απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.

website counter