ΕΞΥΠΝΗ και ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Φαρμακείο της Χαράς

ΑΣΚΗΣΗ και ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Το Φαρμακείο της Χαράς

TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ

Το Φαρμακείο της Χαράς

ΠΡΟΪΟΝΤΑ και ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ E-SHOP ΜΑΣ

Το Φαρμακείο της Χαράς

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΛΑΓΟΝΟ

PRO ACTIVE LIQUID COLLAGEN

Υγρό πόσιμο κολλαγόνο

Το PRO ACTIVE LIQUID COLLAGEN  είναι το κορυφαίο συμπλήρωμα διατροφής, αποτελώντας ότι πιο καινοτόμο στην επιστήμη του κολλαγόνου, γιατί κάθε ημερήσια δόση 20ml του P.A.L.C. περιέχει: εκτός από 10gr υδρολυμένου κολλαγόνου, πυρίτιο, μαγνήσιο αλλά και vit Β1 (θειαμίνη), vit Β2 (Ριβοφλαβίνη), vit Β5 (Παντοθενικό οξύ), vit Β6 (Πυριδοξίνη), τα οποία έχουνε καταπληκτικές ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ
Το κολλαγόνο είναι η βασική πρωτεΐνη του  συνδετικού ιστού γιατί αντιπροσωπεύει περίπου το  30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματος και  το 70% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα.

Το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη-κλειδί για το  σώμα και τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι υπεύθυνο για την συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος,  του χόνδρου, των αρθρώσεων αλλά και των οστών. Από την ηλικία των 25 ετών, τα επίπεδα  κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται με τις γυναίκες να χάνουν κολλαγόνο με πιο  γρήγορο ρυθμό από τους άντρες κατά την διαδικασία  της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης.  
Τονώνοντας τα φυσικά επίπεδα κολλαγόνου του  σώματος ενισχύεται η ελαστικότητα και τόνωση του δέρματος,  συντελώντας  στη διατήρηση τόσο μιας  νεανικής εμφάνισης όσο και εσωτερικής υγείας αφού δίνει τέλος στα αρθριτικά προβλήματα.  Έγκυρες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η  λήψη 10gr (μία ημερίσια δόση Pro-Active) είναι ευεργετική για το χόνδρο των αρθρώσεων, για το μεταβολισμό των οστών, αλλά και για την αύξηση της οστικής μάζας.

Το PRO ACTIVE LIQUID COLLAGEN είναι απαραίτητο & συνιστάται:

  • Στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται απο αρθριτικά προβλήματα (ρθρίτιδας ρευματοειδής αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδς, σπονδυλίτιδα, τενοντίτιδα, οστεοπόρωση)
  • Σε όσους επιθυμούν να φρεσκάρουν και να αναζωογονήσουν την επιδερμίδα τους (μείωση ρυτίδων – νεανική όψη)
  • Σε όσους έχουν τριχόπτωση, ταλαιπωρημένα αλλά και αδύναμα μαλλιά
  • Σε όσους θέλουν να δυναμώσουν τα νύχια τους
  • Σε όσους ασκούνται συστηματικά (αναπλήρωση και ανάπλαση μυικού ιστού)
  • Σε άτομα υπέρβαρα ή που αναγκάζονται να κάνουν καθιστική ζωή
  • Σε άτομα που κάνουν δίαιτα γιατί αυξάνει το μεταβολισμό και βοηθάει στη ρύθμιση σωματικού βάρους / λίπους
  • Βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
  • Δίνει τέλος στον εφιάλτη της δυσκοιλιότητας μέσα σε ελάχιστο χρόνο
  • Βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος γιατί βοηθάει στην ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων
  • Απαραίτητο στους καπνιστές (γιατί το κάπνισμα εκτός από το κολλαγόνο καταστρέφει και τον οργανισμό μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αλλοιώνοντας την επιδερμίδα μας)
  • Βοηθάει στην αντιγήρανση.
  • Στον σύγχρονο άνθρωπο που προσέχει τόσο την εξωτερική του εμφάνιση όσο και την εσωτερική του ευεξία.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το βρούν εδώ σε προσφορά.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Περπατώ όσο μπορώ



Το περπάτημα είναι ιδανική μορφή άσκησης, επειδή μπορεί να ταιριάζει στην καθημερινή σας ρουτίνα, έχει μικρό αριθμό τραυματισμών και μπορεί να το απολαύσουν όλες οι ηλικίες. Βελτιώνει το ρυθμό της καρδιάς σας, βοηθάει να χάσετε βάρος, φτιάχνει την γραμμή σας και βοηθάει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, μια μελέτη  μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ έχει επιβεβαιώσει, ότι ακόμα και n μέτρια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από καρδιοπάθειες, καρκίνο και πολλές άλλες διαταραχές.

Σκεφτείτε πως να εκμεταλλευτείτε  κάθε ευκαιρία για ένα γρήγορο περπάτημα που παρουσιάζεται στη διάρκεια της ημέρας. Μερικές φορές μπορείτε να πάτε με τα πόδια στην δουλειά αντί με το αυτοκίνητο ή τη συγκοινωνία. Ή μπορείτε να πάτε με τα πόδια στο σταθμό του τρένου σας. Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι, πηγαίνετε τα παιδιά σας με τα πόδια στο σχολείο.

Ειδικότερα αυτοί που θέλουν να χάσουν κιλά θα πρέπει να ξέρουν ότι το περπάτημαδύο φορές την ημέρα, από 15-30΄ τη φορά θα κάνει, θαύματα. Όταν μάλιστα το καθιερώσετε και στη συνέχεια περπατάτε με γρήγορο ρυθμό και συντονισμένες κινήσεις ποδιών-χεριών, τότε θα αυξήσετε περισσότερο την ταχύτητα του μεταβολισμού σου και θα κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες.


Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την ομορφιά ...


Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την ομορφιά ... 


Το κάπνισμα δεν επιβαρύνει μόνο την υγεία σας αλλά και την ομορφιά σας! Η γκρίζα απόχρωση στο δέρμα, λόγω της νικοτίνης και των χημικών, η έντονη κακοσμία του στόματος, η κακοσμία στα χέρια, τα κίτρινισμένα νύχια, τα μαλλιά και τα ρούχα, η ουλίτιδα αλλά και η πρόωρη γήρανση είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα του τσιγάρου στην εμφάνισή σας.

«Με 4.500 επιβλαβείς χημικές ουσίες σε κάθε τσιγάρο, κάθε φορά που εισπνέει και εκπνέει κανείς τον καπνό, γερνάει το σώμα, το πρόσωπο, τα δόντια και το δέρμα του», λέει κατηγορηματικά ο δρ Πήτερ Σέλμπι, διευθυντής της Κλινικής Εξάρτησης στη Νικοτίνη του Κέντρου Εθισμού & Ψυχικής Υγείας του Τορόντο.

Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στις ρυτίδες, στην υγεία του δέρματος και στην ανθεκτικότητά του, πρωτοπαρατηρήθηκαν την δεκαετία του ’60. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, οι επιστήμονες έχουν βρει πολλά για το πώς ακριβώς δρουν οι χημικές του ουσίες στον οργανισμό για να οδηγήσουν στην πρόωρη γήρανση και στην εμφάνιση του επονομαζόμενου προσωπείου του καπνιστή.

Η βασική συμβουλή είναι να κόψετε το κάπνισμα όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μέχρι τότε μπορείτε τουλάχιστον να ακολουθήσετε κάποια βήματα που θα μειώσουν το αντιαισθητικό αποτέλεσμα: Πιείτε πολύ νερό για να τονώσετε τον αφυδατωμένο σας οργανισμό, καταναλώστε πολλά εσπεριδοειδή και ενισχύστε τον επίσης με βιταμίνη С. 



Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σας αρέσουν οι ξηροί καρποί ;

Σας αρέσουν οι ξηροί καρποί και ειδικά τα αμύγδαλα ;




Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Διαιτολόγων, η κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων την ημέρα, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης των κορεσμένων λιπαρών και στην αύξηση της κατανάλωσης των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες και συμβάλλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων. Από έρευνες, έχει φανεί ότι μια χούφτα αμύγδαλα παρέχει 35% της συνιστώμενης ημερησίας πρόσληψης σε βιταμίνη Ε.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκο και παλμιτελαϊκό οξύ τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς λιπιδαιμικού προφίλ. Συγκεκριμένα, τα παρόντα λιπαρά οξέα επάγουν τη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης και την αύξηση της «καλής» HDL χοληστερόλης, συμβάλλοντας στην προστασία της καρδιάς και των αγγείων.

Εάν πειστήκατε για τα οφέλη βάλτε στην καθημερινό σας διαιτολόγιο τα αμύγδαλα. Σε μικρή ποσότητα στα ενδιάμεσα γεύματα αποτελεί μια καλή και χορταστική επιλογή.

Χαρά

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι είμαστε

Το Φαρμακείο Χαραλαμπία Τίγκου & Σία ΟΕ, αποτελεί την δημιουργία της Φαρμακοποιού Χαραλαμπίας Τίγκου και των συνεργατών της και λειτουργεί υπό την διεύθυνσή της από το 1984, στη Νέα Ζωή Περιστερίου.

Πελοπίδα 212, Ν. Ζωή, Περιστέρι, έναντι του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου 
TK 12137
Τηλ.: 210 5755167, Φαξ: 210 5737526
Το Φαρμακείο περιλαμβάνει πλήρως οργανωμένα τμήματα:
  • φαρμάκου και φαρμακευτικών προϊόντων, 
  • γαληνικών και ομοιοπαθητικών σκευασμάτων,ΠΟΥ κατασκευάζονται στο πλήρως οργανωμένο εργαστήριο του Φαρμακείου, 
  • συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών, 
  • φυτοθεραπείας και αρωματοθεραπείας, 
  • παραφαρμάκων, 
  • καλλυντικών, δερμοκαλλυντικών και μακιγιάζ, 
  • βρεφικών και παιδικών ειδών, 
  • ορθοπεδικών, 
  • ανατομικών υποδημάτων και προϊόντων περιποίησης ποδιών, 
  • βιολογικών προϊόντων, 
  • οφθαλμολογικής φροντίδας, υγρών φακών επαφής, γυαλιών πρεσβυωπίας, 
  • συσκευών υγείας και διαγνωστικών ειδών (πιεσόμετρα & θερμόμετρα, μετρητές σακχάρου-χοληστερίνης-τριγλυκεριδίων, ηλεκτρικές θερμοφόρες κλπ). 

website counter