Τα ιχθυέλαια περιέχουν τα σημαντικότερα Ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (EPA&DHA).
Χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για την κατασκευή ορμονών (προσταγλαδινών) αλλά και δομικών στοιχείων του εγκεφάλου και των κυττάρων.
Ο άνθρωπος δεν παράγει Ω-3 αλλά τα προσλαμβάνει με την τροφή.
Η πρόσληψη Ω-3 με την τροφή γίνεται κυρίως με την κατανάλωση ψαριού.Εξαιτίας όμως της μόλυνσης των ψαριών με υδράργυρο,μόλυβδο,κάδμιο,ζιζανιοκτόνα και διοξίνες καθιστά, την κατανάλωση τους επικίνδυνη.
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να τα προσλαμβάνουμε με την χρήση των σκευασμάτων καθώς είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.
Ο οργανισμός αποτρέπει με φυσικό τρόπο την οξείδωση των θρεπτικών συστατικών παράγοντας αντιοξειδωτικά που αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες. Πολλά χρήσιμα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικές ουσίες που τις λαμβάνουμε από το φαγητό, και όλο και περισσότερο η αποτελεσματικότητα κάθε αντιοξειδωτικού μετριέται σε μονάδες Ικανότητας Απορρόφησης των Ριζών του Οξυγόνου (Oxygen Radical Absorbance Capacity = ORAC). Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ορισμένες ουσίες των βοτάνων είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από ότι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και E.
Το OracOmega συνδυάζει ένα ικανοποιητικό επίπεδο αυτών των φυτικών αντιοξειδωτικών (λαμβάνονται από εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, δεντρολίβανου και ρίγανης) μαζί με το ιχθυέλαιο, ώστε να δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρως ισχυρό προϊόν. Μία ημερήσια δόση 2 καψουλών παρέχει ένα εντυπωσιακό ποσοστό 2.500 μονάδων ORAC σε συνδυασμό με 760mg Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, συμπεριλαμβάνοντας 390mg EPA και 260mg DHA.
Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου